Semak Tiket Itu Tetapi Berhati-hati!

Semak Tiket Itu Tetapi Berhati-hati
Kami yang bermain loteri tahu terdapat beberapa cara untuk menyemak tiket yang menang. Kebanyakan loteri negeri mengekalkan tapak web di mana nombor yang menang boleh disemak. Akhbar juga mencetak nombor loteri yang menang setiap hari. Nombor loteri yang menang juga diumumkan pada program berita malam di televisyen. Pemain loteri lain bergantung pada menyemak nombor mereka di terminal loteri tempat mereka membeli tiket mereka pragmatic demo indonesia.
Berita terkini dari Minnesota menunjukkan bahawa bergantung pada kejujuran kerani di terminal loteri mungkin bukan idea yang baik. Lima pekerja kedai serbaneka dan rakan sejenayah mereka didakwa dengan penipuan loteri selepas Bahagian Penguatkuasaan Alkohol & Perjudian Minnesota mengadakan operasi menyengat. Pegawai yang menyamar memberikan tiket umpan yang kelihatan sebagai pemenang besar kepada kerani dan meminta mereka mengesahkan ia adalah tiket yang menang. Mereka juga ingin tahu sama ada kerani itu akan memberitahu mereka untuk mengambil tiket ke pejabat loteri negeri di Roseville. Memenangi tiket loteri bernilai lebih $599 mesti ditebus di pejabat loteri negeri.
Dalam beberapa kes, kerani berkata tiket loteri umpan bukanlah pemenang dan menawarkan untuk melupuskannya. Mereka kemudiannya akan menghantar seorang rakan sejenayah ke pejabat loteri negeri untuk menunaikannya. Walaupun bilangan insiden adalah kecil, ia mengukuhkan fakta bahawa pemain loteri perlu berhati-hati dan menyemak nombor loteri yang menang daripada sumber yang bereputasi.
Dalam kesemua lapan kerani kedai serbaneka didakwa dengan penipuan. Walaupun kurang daripada 3% daripada kerani yang diuji melanggar insiden undang-undang seperti ini harus membuat pemain loteri di mana-mana berhati-hati. Pemain loteri perlu menyemak tiket loteri mereka dengan sumber yang bereputasi. Mungkin sumber yang paling boleh dipercayai adalah laman web rasmi loteri negeri yang semua negeri dengan loteri mengekalkan.
Beberapa negeri sedang mempertimbangkan pelaksanaan penjualan tiket loteri dalam talian. Pemain boleh log masuk ke laman web loteri dan membeli tiket loteri dalam talian dengan kad debit atau kredit atau menggunakan salah satu daripada banyak perkhidmatan ewallet. Pemain juga boleh menyemak keputusan loteri terkini yang boleh menghapuskan jenis penipuan yang berlaku di Minnesota. Pemenang boleh dimaklumkan melalui e-mel menyimpan perjalanan ke terminal loteri untuk menyemak nombor. Di Eropah penjualan tiket loteri dalam talian telah diterima dengan baik. Pemain berkata mereka menghargai kemudahan tiket loteri dalam talian. Memberi pemain keupayaan untuk membeli tiket loteri dalam talian adalah idea yang masanya telah tiba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *